söndag 9 oktober 2011

Söndagsbetraktelser 9/10

Ett tydligt hösttecken är att reklam om vinterdäck har börjat komma i brevlådan. För egen del så blev det nya vinterdäck förra året vilket känns bra nu.

Finanskrisen 2.0 rullar vidare i Europa. Både Italien och Spanien fick sitt kreditbetyg sänkt i fredags av kreditvärderingsinstitutet Fitch. Italien ett steg till A+ och Spanien med två steg till AA-. Att man gör en gemensam insats för stötta bankerna visar bara hur illa läget är vilket borde ytterligare driva ner börserna. Jag ligger avvaktande men funderar på att gå kort igen om det blir tillfälle.

Tyvärr var det inte så många som svarade på min undersökning om användandet av Google Wallet, eller liknande system, med av de som svarade kunde 90% tänka sig att använda det. Nu tror jag inte att de som svarat är helt representativa för befolkningen i stort utan att det finns fler som är negativa om man skulle frågat folk på gatan. Google har gott om resurser för att ge Google Wallet det stöd det kan tänkas behöva för en lyckad lansering och Google har haft rätt i mycket av sina lanseringar. Men man får inte glömma att de har fel ibland också – tänker mest på Google Wave som de lanserade fullt ut som inte visade sig vara det användarna ville ha. Kanske ligger man för mycket i framkant ibland?!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails