fredag 13 februari 2015

Recension "Bli grymt rik på aktier"

Första gången jag såg reklam för Anders Haskels nya bok ”Bli grymt rik på aktier” var min tanke - "åh nej, nu är det verkligen dags att sälja hela mitt aktieinnehav" . Ni vet - "När taxichauffören börjar prata aktier så är det dags att sälja". Titeln tilltalar mig inte alls då den känns allt för populistisk. Jag bestämde mig snabbt för att denna boken skulle jag inte läsa och än mindre köpa. Tiden gick och det började dyka upp recensioner av boken, positiva sådana, mycket positiva. Man ska inte vara sämre än att man kan ändra sig och jag fick krypa till korset och köpa denna bok. Jag har nu läst den och har enbart gott att säga om den.

Jag har tidigare läst en bok av Anders Haskel om "Hitta kursvinnare" som jag tyckte gjorde det den skulle, förklarade programmet på ett utförligt sätt. Jag brukar också, med stort intresse, läsa Anders Haskels marknadskommentarer i tidningen Aktiespararna. Påläst och kunnig!

Titeln tycker jag undermedvetet antyder att boken visar hur man snabbt ska kunna göra pengar på börsen. Redan i första kapitlet inser jag att detta handlar om motsatsen, att använda långsiktighet och tålamod. Helt i min smak. Boken är mycket grundläggande och mycket har man hört och sett tidigare men för mig var det väldigt nyttigt att få en repetition och allt samlat på samma ställe. Dock berörs varje område ganska så ytligt, blir man mer nyfiken på ett område och vill gå djupare så får man leta fram annan litteratur. Den investeringsteknik som presenteras i boken stämmer bra med hur jag själv nu vill investera. Med det inte sagt att jag har gjort så tidigare - vilket inte alltid har gått så bra.

Denna bok kommer jag att läsa många gånger för att påminna mig själv om hur jag vill agera med mina pengar på börsen. Boken får av mig 4 av 5 kollar!

Men! Jag tycker fortfarande inte om titeln!

Se denna sida för övriga böcker som jag har läst!

1 kommentar:

  1. Jag har läst många bra böcker.
    Bli grymt rik på aktier blir man
    om har is i magen. Så titeln stämmer
    bra med aktiehandel. Jag har inte läst den, det får bli min nästa bok.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails