måndag 6 september 2010

Det är SMART att ha mål

Att ha mål är viktigt. Att veta vart man ska ger en mening till det man gör. Man får ett varför.

Man brukar säga att ett mål ska vara SMART.

 • Specifikt
 • Mätbart
 • Accepterat
 • Realistiskt
 • Tidsbestämt

För egen del så har jag aldrig varit så fokuserad och verkligen inriktad på ett mål som när jag och en arbetskamrat bestämde oss för att köra Vasaloppet. Här var målet verkligen SMART och resan mot målet överraskade mig. Jag hade ett verkligt driv och en verklig vilja att nå ända fram. Ett driv och vilja långt över det jag känner när jag är på mitt arbete. Denna känslan skulle jag vilja ha på nytt. Kanske inte i varje projekt eller del av livet men oftare än vad jag känner det idag.

Jag har mål, på jobbet och när det gäller vår ekonomi men jag känner att de borde bli tydligare mot oss själva.
Varför har vi dessa mål och varför vill vi uppnå dessa?
Prioriterar vi fel bland våra mål?

Genom att ha ett tydligt mål så hjälper det att hålla motivation och fokus uppe. Därför har jag nu skrivit ner mål för mig under resten av 2010 som ska hjälpa mig på vägen, så att jag tar rätt riktning. Det är mål som är privata, gäller huset, familjen och utveckling på jobbet. Jag håller tummarna och hoppas att det funkar!

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

 1. Lycka till med målen. :) Nu har du antagligen redan detta, men min erfarenhet är att det är bra om målen är så konkreta som möjligt. Bättre fysik säger t.ex. inte så mycket, men orka springa milen under xx minuter ger en bättre motivation än det mer diffusa målet. Bli rik är inte lika motivationshöjande som att spara undan till de första 100.000 kr o.s.v. :)

  SvaraRadera
 2. Hej Aktiespartacus
  Du är inne på precis det som SMARTa mål innebär. Att det ska vara konkret, möjligt att uppnå samt möjligt att följa upp.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails