fredag 13 augusti 2010

Är det grönt ljus för aktier?

Jag har, som jag skrev i tidigare inlägg, precis läst ut boken Börjes burk – bli en börsvinnare med teknisk analys. En avsnitt av boken belyser att man bör gå emot vad tidningar (och andra medier) skriver. Flera exempel på detta presenteras i boken och de stämmer säkert. Däremot så visas inte när tidningarna har rätt, det förekommer!

Paul Macrae Montgomery's "Time magazine indicator" är ett exempel på detta fenomen. Montgomery märkte att när stora media påvisar en trend, så är det nära att trenden kommer att ändra riktning. På sätt och vis är det logiskt att det är så här. När det är som ljusast så kan det inte bli mycket ljusare och när det är som mörkast så lär det inte bli mycket mörkare.

Med detta i bakhuvudet så var det lite intressant att läsa en artikel i Aktiespararnas tidning som damp ner i brevlådan igår. Tidningen pryds av framsidan där 2010 målas ut som ett riktigt “guldår” samt med en stigande kurspil. Vinstrekord basuneras ut med stor text. Artikeln beskriver att, vinster, räntor, index mm pekar för en fortsatt uppgång på börsen. När man läser det så verkar det stämma.

Är det bara en tillfällighet att börsen har fått hicka denna vecka? Som vanligt, den som lever får se.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails