lördag 31 oktober 2009

Ät upp det du har på tallriken

Känns rubriken igen? Som småbarnsförälder så yttrar man denna mening flera gånger i veckan. Meningen är ju att man inte ska ta mer än vad man klarar att äta upp. Både glasklart och självklart kan tyckas. Men handen på hjärtat, hur mycket mat slänger du från ditt kylskåp/frys eftersom den är för gammal? Är inte det samma sak?
Jag vet att vi hemma slänger en hel del. Ofta typ skinka eller annat pålägg som man har köpt och som har blivit liggande för länge över bäst före datumet. Vi har blivit duktigare och slänger inte sådant som ser och luktar ok men det finns ju gränser även här. Pålägget är dessutom ofta inköpt som något erbjudande "köp 2 för 25", storpack eller liknande för att spara pengar. Men om man slänger 1/3 hur billig är den då? Nä, här får det bli skärpning. Köp inte mer än vad man verkligen tror att man kommer göra av med innan det blir dåligt även om affären lockar med ett erbjudande.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails