fredag 9 september 2011

Lyxfällan – vinstens förbannelse

Det var säkert fler än jag som satt framför Lyxfällan igår. Lyxfällan är programmet som har sett likadant ut nu de senaste året och det enda som skiljer sig program till program är vilka de besöker. Annars är upplägget detsamma.

  1. Förfasas över hur mycket skulder som finns som personen/personerna inte har kontroll över
  2. Programledarna skäller på deltagarna och är tveksamma till om de vill ta sig an uppdraget
  3. Budgettavla
  4. Försök att få personerna att inse vad de gör fel och hur de ska göra istället
  5. Sälja tillgångar (man verkar få väldigt bra betalt för bilar om man säljer genom lyxfällan, något att tänka på!)
  6. Ny budgettavla
  7. Återbesök där allt är bra

I går skilde sig programmet något, då det var en person som var spelberoende som var med. Killen var säkert beroende av spel även tidigare, men det blev absolut inte bättre när storvinsten trillade in. Ni vet den som man själv går och drömmer om – 20 tusen i månaden i 20 år. Killen delade dock vinsten med en fd flickvän och därför var vinsten 10 tusen varje månad. Problemet med denna vinst är ju att man vinner väldigt mycket pengar men man får dem inte på en gång. Jag kan förstå att det kliar i fingrarna när man vill köpa men inte har pengarna ännu. Har man då svårt med att hantera pengar så förstår jag att man kan trilla dit och ta några onödiga lån. Det blir som killen sa “Hade jag inte vunnit så hade jag inte haft så mycket skulder”. Låter helt tokigt, men jag förstår honom.

Ovanpå detta så låg också spelberoendet. 10 tusen i månaden gick bort i spel. Jag antar att han vann något ibland också men det verkade inte röra sig om några stora belopp. Att medverka i programmet blev nog ett uppvaknande och jag tror faktiskt att killen blev hjälpt av att vara med i programmet. Jag hoppas det löser sig för dem!

Du kan se Lyxfällan gratis på TV3play

1 kommentar:

  1. Helt sjukt och hoppas verkligen han lärt sig en läxa. Det är ju väldigt ofta att folk vinner pengar och uppenbarligen inte kan hantera det vilket leder till stora skulder.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails