fredag 5 augusti 2011

Aktie och sparkommentarer

Efter det att jag kom hem från semestern så valde jag att gå  igenom mitt aktie och fondinnehav. Det visade sig vara en lyckosam historia. Dödskorset var på plats och jag valde att agera på det och sålde av den större delen av mitt innehav. Tyvärr så behöll jag några positioner som jag bedömde skulle kunna stå emot bättre än övrigt. Detta var givetvis fel och jag borde med facit i hand ha sålt av allt medans tid var. Jag var dessutom modig nog, när stödet på OMXS30 på 1040 passerades, att köpa på mig en negativ position – BEAR OMX X2 OHMAN som under augusti kan handlas courtagefritt hos Avanza. Det har hittills varit en mycket bra affär och har minskat skadan att jag har en del övriga innehav kvar. Jag ligger nu 64% likvid vilket borde varit ännu mer. Negativ position inte inkluderad i nedanstående graf då jag har det på ett annat konto där jag placerar mindre summor men med större risk.

image

Jag var även duktig och tog tag i mitt PPM sparande i tid och är där nu helt i räntefonder. Närmare bestämt AMF Räntefond Lång samt Öhman Obligationsfond (index) enligt tips från Placera.nu.

Hur jag ska agera framöver får vi se. Jag tror nedgången kan fortsätta och därför borde jag sälja av även det som jag har valt att behålla. Det beror på hur utvecklingen fortsätter de närmaste dagarna.

Hur har du agerat inför och under det pågående börsraset?

1 kommentar:

  1. Har gjort något liknande, sålde av 60% på toppen (tur i efterhand) så ligger 70% likvid i portföljen. Behållt en del i HM, Investor, SCA osv

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails