söndag 24 juli 2011

Semesterbetraktelse 24/7

Den stora semesterresan är över för i år. Full av upplevelser och intryck som jag inte skulle vilja vara utan. Vädret har väl varit sådär på de platser vi har besökt men det var endast de sista dagarna som vi behövde använda regnkläderna på allvar.

Semestern är som vanligt en stor utgift och det måste det få vara enligt mig. Det är ju för denna tid som vi (bland annat) lägger undan pengar under resten av året. Men visst, det är lätt att det går lite extra, oplanerade slantar. Glass, öl, mat och inträden till diverse museer och anläggningar är kostnader som är svåra att kontrollera. Samtidigt så vill man ju inte missa saker när tillfälle ges.

Vad som är mindre roligt är att bilen har börjat strula igen. Verkar vara samma fel som tidigare. Ska höra mig för vad som gäller när det kommer till garantier. Eventuellt blir det ett brev till tillverkaren för att höra om de kan tänkas ta något ansvar för att delar går sönder på löpande band vid normal användning.

Jag har noterat att under den tiden jag har varit borta så har det fruktade dödskorset drabbat OMXS30. Jag valde innan semestern att sälja av några av mina mindre innehav. Jag tror att jag de närmaste dagarna ska se över vad jag har kvar. Jag tror en skvalpig tid väntar. Detta kan tas som en köpsignal, då känslan är att jag ofta har fel!

Nu väntar några dagar av arbete på huset. Det är också semester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails