lördag 16 oktober 2010

Extra amortering

Under veckan så gjorde vi en extra amortering på huslånet. Detta förde oss närmre vårt mål på en belåningsgrad på 72% under detta året. Vi ligger nu på 73,5% och det ser inte omöjligt ut att fixa målet då det är några månader kvar på året.

Känns faktiskt väldigt skönt att se sitt bolån minska i så pass rask takt. Jämför man den känslan med att se pengar på sparkontot så är nog detta strået vassare. Att amortera på lånen verkar dock vara relativt ovanligt. Många lever med amorteringsfria lån och hoppas att inflationen ska äta upp lånen, något som Cornucopia? redde ut tidigare i år. Ett bolånetak infördes för ett tag sedan men nu höjs röster för att även införa amorteringskrav. Något som i min värld verkar vettigt!

Andra bloggar om: ,

5 kommentarer:

 1. Hej Ekonomikoll!
  Inget fel med att amortera.
  Anledningen till att jag inte gör det, trots att jag är fullbelånad (85%) är att jag till och med på mitt sparkonto får högre ränta än jag har på lånet. Dessutom är jag beredd att spela på att börsen drar bättre än jag kan spara på att minska lånet.

  Vad jag inte gör är att hoppas på att inflationen käkar upp lånet.

  Du är med på länklistan på "Jobb och Firma".

  SvaraRadera
 2. amortering blir ju samma som att räntespara. det går ju inte att tala om att "jag ligger på 25% i räntespar" om man har miljoner i lån. Jag kör hälften av överskottet i amortering, hälften till börsen

  SvaraRadera
 3. hej.
  bra gjort att amortera,inget kul att dras med lån,och så har man ju mer pengar över att spendera eller spara om man inte har ett lån att lägga de på! :-)

  SvaraRadera
 4. Mitt räntespar ligger och väntar på att investeras. Under tiden genererar de motsvarande avkastning som skulle sparas genom att amortera. Blir låneräntan mycket högre än sparräntan är jag beredd att tänka om. Dyker börsen investerar jag från sparpengarna.

  SvaraRadera
 5. Jobb och Firma: Du verkar ha koll på läget. Om det är så att du får bättre ränta på pengarna på banken än vad du betalar i bostadslån så kanske du skulle låna ännu mer? :)

  Anonym: "Den som är satt i skuld är icke fri"

  Kattliv: Just därför tycker jag om att amortera!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails