tisdag 21 december 2010

Ekonomiska mål 2011

2010 var året för sparande och amorteringar. 2011 kommer bli året där fokus kommer att ligga på en fortsatt renovering och uppfräschning av vårt hus. Planer finns både för inne och ute. Får se hur mycket som både tid och pengar räcker till. Tanken är att använda mer hantverkare än vad vi har gjort för våra tidigare projekt just eftersom tiden inte räcker till. Med ROT blir det dessutom prisvärt.

Ekonomiska mål 2011

Buffertsparande: Bufferten var ett av de stora målen för 2010. I år blir det mer blygsamt men jag har ändå tänkt att bufferten ska öka med 25% som då ligger i ett räntesparande. Detta delat på ett konto med fria uttag samt med ett konto med bunden ränta över 3 månader.

Aktie och fondinnehav: Avkastning på >10%

Pensionssparande: Ta tag i mitt pensionssparande. Tycker att ekonomi är intressant men just pensionssparande är grymt tråkigt. Kanske just för att jag aldrig riktigt tagit mig mig i kragen och riktigt satt mig in i det. Ett första steg är redan taget. Ett konto för ändamålet är öppnat hos Avanza.

Belåningsgrad hus: Inga extraamorteringar utöver våra löpande amorteringar kommer att göras under året utan pengarna kommer att användas till renovering och tillbyggnad.

Hur ser era mål ut för 2011?

Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

  1. Pensionsparande är bra. Själv öppnade jag konto på Avanza innan jag insåg att jag skulle förlora pengar. Det är samma som ett kapitalsparkonto, förutom att det tillkommer skatt på utbetalningar... Har jag för mig, så här på juldagen. Å andra sidan, man kommer inte åt pengarna så lätt, och det är kanske en fördel när det börjar klia i fingrarna.

    SvaraRadera
  2. Riksomengris: På vilket sätt menar du att du kom på att du skulle förlora pengar? På just Avanza eller?

    SvaraRadera
  3. Tjena. Jag menade, att jag inte förstod att det utgick skatt på utbetalningen av en IPS. Jag trodde det var skattefritt som i en kapitalförsäkring. Men det kanske inte var i en IPS du tänkt spara? ... För mig känns det bättre att ha pengarna i en kapitalförsäkring och spara till min pension där. Det är dock en lägre årlig avgift i en IPS och man kan dra av ettusen i månaden om man känner för det. Men jag skulle tjäna på kapitalförsäkring. Tror jag väl. :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails