tisdag 6 april 2010

Dags att lägga undan för semestern?

Kostnaden för våra transportkostnader har rusat i höjden. Delvis pga att vi kör mer bil nu beroende på våra jobb men även pga bensinpriset nu når nya höjder.

Eftersom vi har husvagn och detta är sättet vi har tänkt ha vår huvudsemester i år så känns det nog dags att börja lägga undan pengar för den kommande sommaren. Risken finns att priset går upp över 14 kr/litern. Rundan vi kommer att köra i sommar är i runda slängar 150 mil. Säg att bilen med husvagn drar 1,5 liter/milen. Kostnaden blir då 3150 bara i bensinkostnad. Dags att spara för att inte få hela smällen med en gång.

Jobbet är ett annat problem. Jag har möjlighet att vissa dagar åka tåg till mitt jobb. Det tar ca 30 min. längre tid än med bilen samt att jag måste passa tiden som tåget går. En minskad flexibilitet, men det är nog värt det med tanke på hur mycket det kostar.

2 kommentarer:

  1. Om man har hyfsade förbindelser är tåg inte så tokigt. Jag har rest en hel del med tåg mellan Dalarna och Stockholm. På morgonen kan man jobba och på hemresan sova :-)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med om att tåg kan vara ett mycket bra alternativ. Problemet är väl just den minskade flexibiliteten samt bristen på tid. Svårt nog att få ihop vardagen och det är familjen som kommer i kläm.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails