onsdag 31 augusti 2011

Börsen och lite annat

Läget på börsen fortsätter att vara skakigt. Det har varit uppåt ett par dagar nu, men jag tror inte vi har sett det sista av denna nedgången. Jag håller mig utanför ett tag till. Har varit >65% likvid i snart över en månad nu, med några få undantag, då jag köpt BEAR OMX X2 OHMAN som nu under sommaren har varit courtagefritt hos Avanza. Här har jag faktiskt lyckats pricka in några nedgångar och åtminstone fått lite plåster på såren för fallen på de aktier som jag har kvar. Dessa är för närvarande: Eolus Vind, Hennes & Mauritz, SkiStar och Telia Sonera. Med facit i hand så borde jag ha sålt dessa också, men sitter alltså ännu kvar.

Det lönade sig att vara gnällig vid verkstadsbesöket med bilen. Verkstaden tog på sig att göra jobbet gratis eftersom felet var det samma som tidigare. Jag fick endast betala för materialet. En juste uppgörelse tycker jag då jag kom undan väldigt billigt. Jag hade målat upp ett scenario där flera tusen gick åt för att fixa felet och där jag blev uppriktigt sagt förbannad för att det blev så dyrt. Därför hade jag en ganska så tuff attityd när jag ringde verkstaden och förklarade problemet. Kanske var det därför de föreslog att ta kostnaden för arbetet själva. Det kommer jag aldrig få reda på, eller hur. Nu slutade det istället med att jag blev en nöjd kund och kommer att använda denna verkstaden igen. Men frågan är vem som är nöjdast? Jag eller bilverkstaden?

En del vitvaror behagade också att lägga av, givetvis när det passar som sämst. Här fixade det sig riktigt bra, då en el kunnig (och behörig!) bekant kunde fixa felet. Nu håller vi tummarna och de håller några år till!

4 kommentarer:

 1. Med facit i hand så ska du nog vara glad över att du behållt ett par utav de stabilare aktierna kvar i din portfölj. Köp mer istället

  SvaraRadera
 2. Det är svårt läge just nu. Börsen har säkerligen lugnat ner sig men problemen kvarstår fortfarande.

  SvaraRadera
 3. @Akademikern
  Jag tror som sagt inte på en fortsatt uppgång så därför känns det rätt att ha sålt av det mesta. Men jag är medveten om att jag kan ha fel!

  @Legendarisk
  Jag tycker inte att börsen har lugnat sig ännu. Det är ganska så tvära kast än så länge. Jag kommer vilja ha en tydlig riktning på börsen innan jag går in mer igen. Det gäller inte att vara för girig men då får man vara medveten om att man eventuellt missar de stora uppgångarna.

  SvaraRadera
 4. @Ekonomikoll
  Långsiktigt så är ju risk/reward ration överlägset bäst om du snittar ner dig över tiden som börsen snubblar nedför backen.

  Med 65% Likvid finns det ju gott om pulver för att baka en bra smet.

  God fortsättning!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails