fredag 25 april 2014

Lön och aktiefunderingar

Idag är en glädjens dag. Den 25:e! Den är speciell hos många, även hos mig. Det är något särskilt att få in nya pengar på kontot. Förhoppningsvis så finns det några av de gamla pengarna kvar också!

Av de nya pengarna så sätts 10% av för att kunna köpa aktier, nu eller i framtiden. Mer än så sparas men dessa 10% går in på aktiekontot.

För närvarande har jag inga intressanta akter att köpa. De finns säkert, men jag har inte hittat dem ännu. Jag ser snarare fall där jag kommer att sälja, då jag har ett antal aktier som i vissa fall har gått bra och i andra fall gått dåligt men framför allt så stämmer de inte med den strategi jag har för placeringar nu. Risken för dessa bolag känns helt enkelt för stor. På denna listan hamnar Sensys, CdOn, Eworks och (tyvärr) även Skistar.

Skistar som jag har skrivit mycket om tidigare har jag haft stora förhoppningar om länge, men det vill liksom aldrig släppa för företaget. Jag är fortsatt förtjust i bolaget och dess verksamhet och koncept, men är tveksam hur jag ska göra framöver med aktien.

Sensys köptes in mest som en chansning och utan någon större analys. Här kan finnas potential framöver men risken känns för stor.

CDON är precis som Skistar ett företag jag känner för och tror på i längden. Dock så levererar de inte och risken känns stor även här. Enligt vissa sidor på nätet så är de ingående delarna i CDON mer värda var för sig än vad de nu värderas som i klump. Har man tålamod och nerver att vänta på en eventuell uppdelning?

eWork har också köpts mest på chans och som har gått hem. Konkurrensen blir tuffare och tuffare på denna marknad. Dessutom tror jag att det är lite av en "fluga" hos större bolag att anlita denna typen av tjänster. Jag ser själv på det jobbet jag är på, hur man i organisationen tröttnar på att detta system är omständligt och tar tid. MSP upplägget är ju snarare att det ska bli enklare för kunden, vilket det inte upplevs som i detta fallet. Man upplever att man har mindre kontroll nu än tidigare. Även här ser jag risker framöver.

Mycket att fundera över! Trevlig helg!

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails