söndag 4 december 2011

Söndagsbetraktelser 4/12

Jag noterar att emissionen i Mackmyra, den svenska whiskybolaget, övertecknades med 17%. Jag valde tidigare i höst att avvakta med aktien till efter introduktionen på First North den 16:e december. Spartacus Invest gjorde en bra analys av bolaget för et tid sedan som är väl värd att läsa. Jag tror att bolaget kan ha framtiden för sig, då intresset för whisky är stort i Sverige och man satsar på mer än själva drycken. Whisky-byn som byggs upp utanför Gävle kan säkert bli en turistmagnet. Jag vet att jag kommer åka dit om jag har vägarna förbi med vår husvagn någon sommar framöver.

Börsen i övrigt är en skakig historia. Det har gått upp den senaste tiden, en uppgång som jag har varit till stor del utanför. Jag väljer att vänta ännu en tid innan jag placerar mina slantar på börsen. För närvarande ligger det mesta på räntekonto på banken. Skönt, men samtidigt lite tråkigt.

Julen står för dörren. Konstaterar även i år att julen är en dyr högtid. Mat och klappar är kända utgifter men även julpynt och belysning är en kostnad som märks hemma hos oss. Märkligt att det inte går att göra en utebelysning inte har längre livslängd än några säsonger. Men det kanske det gör, det är väl det som är hela grejen…

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails