torsdag 4 november 2010

Eolus vind – rapporten

Så kom då Eolus  vind med sin rapport för en vecka sedan. Jag har läst den och kommit fram till att jag gillar läget. Det mesta ser ljust ut.

Jämfört med 2009 så har:

 • Nettoomsättningen ökat med 93%
 • Antalet etablerade verk: 53
 • Elproduktionen i egna verk har ökat till 66,7 GWh, en ökning med 68%
 • Produktionskapaciteten i koncernens egna vindkraftverk ökade med 13,7 MW
 • Visten per aktie har ökat för helåret till 4,63 från 2,81 (+64%)

En föreslagen utdelning på 0,50kr ligger för stämman att bestämma i slutet av januari. Direktavkastningen är inte direkt något att hurra för , strax över 10%, men det är alltid något. Helt klart bättre än inget. Förhoppningsvis kommer vinstpengarna väl till hands när de framtida projekten ska realiseras.

Trots att det mesta ser ljust ut så reagerade marknaden med att sänka kursen från 46kr ner till så lågt som 42,20kr. Det som kunde tolkas negativt i rapporten var att eventuellt så sätter sig flygvapnet på tvären för vissa utav framtida projekt. Pga detta läge så väljer företaget att inte ge någon prognos för kommande år. Jag tror och hoppas inte att det kommer bli så mycket av denna begränsning. Vad är det för flygplan som inte kan flyga i närheten av vindkraftverk? Är det allt som behövs för att störa ut en maskin som är avsedd att användas i en krigssituation? Kanske dags att se sig om en annan leverantör av flygplan i stället i så fall.

Jag använder aktiespararnas program Hitta kursvinnare för att analysera mina aktieinnehav och lägger jag nu in ganska så blygsamma tillväxtvärden när det gäller Eolus få får jag grönt ljus för köp ända upp till 65 kr med en investeringshorisont på 5 år. Jag är samtidigt missnöjd med hur aktien har utvecklat sig under det året jag har haft den. Jag ligger nu knappt på plus vilket inte är speciellt bra med tanke på att OMXS30 har gått upp med nästan 15% i år. Inför rapporten så satte jag en stopploss på en acceptabel förlust nivå som jag kommer att ha kvar. Jag tror och hoppas på aktien på sikt. Företaget är välskött och har en enkel affärsidé och tydlig målsättning om att växa framöver. Jag behåller mina aktier.

Du hittar Eolus rapport på deras hemsida.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

 1. Hoppas att du behöll dina aktier. Idag 11/2 -11 står de i 54 kronor och med den information som gavs vid stämman så bör vägen mot 65 kronor inte vara längre än ett år. På tre års sikt så har du säkert en aktie värd 90 kronor.

  SvaraRadera
 2. Jo jag behöll mina aktier och det är jag väldigt nöjd med idag.
  Aktien har haft en väldigt trevlig utveckling och jag har uppdaterat min analys av företaget med Hitta kursvinnare och tror precis som du att en uppgång till 90kr inte är omöjlig på 5 års sikt. Aktien är som jag ser det köpvärd till dagens kurs.
  Med facit i hand så skulle man köpt ännu mer vid 40-42kr nivån men aktien det visste men inte då. Aktien står för ca 15% av min portfölj och jag vill inte lägga fler ägg i samma korg på grund av riskspridningen.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails