söndag 23 maj 2010

När är det köpläge?

Efter börsens kraftiga nergång den senaste tiden så börjar jag nu känna att de aktier jag har haft under bevakning nu börjar ha attraktiva köpnivåer. De bolag jag närmast tänker på är SCA och Industrivärlden. SCA har jag haft koll på i ca ett halvår men har tyckt att den har varit för högt värderad. Industrivärlden hade jag tidigare ett mindre innehav i men som jag sålde för några månader sedan. Något som jag faktiskt har ångrat även om jag mer eller mindre lyckades träffa toppen denna gången. Industrivärlden är ett bolag som jag skulle vilja ha ett mer långsiktigt ägande i.

Så när är det då köpdags?

SCA har sjunkit ca 20% sedan toppen och kan nu köpas för ungefär samma peng som för ett år sedan. Enligt mina beräkningar i programmet Hitta kursvinnare så ligger nu aktien i sitt köpintervall.

Industrivärlden har rasat ca 15% sedan toppen och kursen ligger i nivå med den runt årsskiftet och även här ligger aktien nu i sitt köpintervall.

Jag vet att det är mer eller mindre omöjligt att precis träffa botten men jag tror att jag kommer att avvakta ytterligare någon vecka innan eventuellt köp. Börsklimatet känns för närvarande inte så positivt.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails