torsdag 30 april 2009

Sugen på att köpa fonder

Jag har för stor del av sparkapitalet på vanliga sparkonton. Har ökat andelen fonder i sparande successivt men behöver öka mer. Målet är 20% vilket fortfarande är väldigt lågt men jag föredrar att vara lite försiktig i detta läget. Har fonder som placerar i Norden, Afrika och Indien. Frågan är vilka fonder mer man ska satsa på. Östeuropa tror jag inte alls på för närvarande. Inte Asien heller. Vill gärna ha en bred fond med låg förvaltningsavgift.

Eventuellt så ska man vänta tills det har stabiliserat sig något ang. influensan.

Tips någon?

tisdag 28 april 2009

Ny ränta på huslånet

Idag fick vi en ny ränta på det "rörliga" huslånet. 1,87%! Rätt ok tycker jag. Det var inte länge sedan vi hade 4%.

torsdag 9 april 2009

Avstämning Mars

Mars blev precis som februari en mycket bra månad. Till och med så pass bra att jag har blivit lite slösaktig så här i början på april. Har köpt en ny gräsklippare!
Vår förmögenhet växte med ca 10.000 från februari. Det ser bra ut än så länge i år. Får vi bara behålla jobben så är det inga problem.

onsdag 1 april 2009

Bilreparation

Då var det dax! Jag skrev tidigare om bilreparationer och nu fick jag lämna in lillbilen pga en underkänd besiktning. Denna gång blev det inte så farligt. Strax över tusenlappen och då är 2:an på besikningen borttagen också. Blir inte reparationerna dyrare eller tätare än så här så behåller jag bilen ett tag till.

KI gör ny dyster prognos

Konjunkturinstitutet kom med en ny dyster prognos igår. Ingen vacker läsning. Vart 6:e jobb inom industrin tros försvinna till i slutet av nästa år.
Något som var positivt för mig privatekonomiskt var att bedömningen är att riksbanken kommer att sänka reporäntan ner till 0,25% under april.
Hoppas att det vänder uppåt lika fort som det har dippat, när vändningen väl kommer.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails