söndag 7 augusti 2011

Börsfunderingar på en söndag

Det blev en orolig avslutning på börsveckan. Det var ju inte annat att vänta då raset på torsdagen fortsatte i USA och sedan vidare i Asien på fredagen. Lite "possitiv" jobbstatistik från USA fick börsen att, i mina ögon, högst tillfälligt hicka till och dämpa fallet. Min personliga tro är att fallet kommer att fortsätta ett tag till och detta har troligvis fått ytterligare kraft nu när USA har fått sänkt kreditbetyg.

Men, vilket är viktigt att påpeka, jag vet inte! Ingen vet! Då min semester nu är slut och härligt arbete väntar så har jag inte samma tid att sitta och hänga vid datorn för att följa börsen, vilket jag faktiskt har gjort de senaste dagarna. Detta, samt att man inte vet vad politikern hittar på under helgen har gjort att jag i fredags valde att sälja av min negativa position mot OMXS30. Det blev en fin uppgång på ca 10% på bara några dagar. Det blev åtmindstone ett plåster på såret på de förluster som jag har på de aktier som jag har kvar. Jag inser att jag har mycket kvar att lära för att få ut det mesta utav min handel med aktier och andra värdepapper. Jag ser fram emot att lära mig mer.

En sak som man inte får glömma vid fallande börskurser är att direktavkastningen stiger, om nu bolagen lyckas med att hålla sin utdelning vill säga. Läste i DI igår att både H&M och Atlas Copco inte någon gång under 1990- och 2000-talet har tvingats sänka utdelningen. Starkt! Något att tänka på och ha med i beräkningen i dessa tider.

Som avslutning på detta inlägg så skulle jag vilja påminna om, som jag tidigare skrev på Twitter, var den verkliga krisen finns.

Fortsatt trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Det är Buffetts regler som gäller istället för att vara girig!

  #1 Don´t lose money

  #2 Don´t forget rule number one

  SvaraRadera
 2. Och det menar du inte stämmer med hur jag agerar? Tro mig, jag gör allt för att inte förlora pengar! :)

  SvaraRadera
 3. Intressant att läsa dina funderingar!
  Blogghälsningar
  Classier Corn

  SvaraRadera
 4. Först av allt: bra blogg! Först det andra. Jag tror att stämningen, "psykologin" runt ekonomin, börshandel och lån är svartare än på mycket länge - och min erfarenhet säger mig att när dessa stämningar väl får fart i media...ja, då brukar det bli en självuppfyllande profetia att börsen fortsätter falla. Substansvärden, konkreta resultat brukar tyvärr spela mindre roll eftersom investeringar på börsen till stor del handlar om framtidstro. Och just nu verkar det som om många inte tror på en ljus framtid. Hoppas dock att du lyckas hitta guldkornen på börsen :)

  SvaraRadera
 5. Spännande och informativ blogg! Hit återkommer jag mer än gärna och läser! :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails