måndag 23 maj 2011

Buffertsparande som fungerar

Våren och försommaren har varit tuff. En del kostnader som inte är så frekvent återkommande - större bilreparationer, bildäck samt vitvaror som gav upp har skapat tunga månadsutgifter. Som tur var så har våra buffertar täckt allt detta men det har också inneburit att vi inte har haft möjlighet att lägga undan något extra.

Min arbetssituation kommer att ändra sig om några månader, åtminstone tillfälligt. Mindre jobb, mer fritid men också mindre i lönekuvertet.

Sommaren står för dörren då alla drömmar ska förverkligas. Det mesta kostar pengar. För att stå bättre rustad så kommer jag att lägga in ytterligare en växel att lägga undan lite extra pengar som buffert inför sommaren.

Jag ser denna vår och försommar som en test att vårt tänk med olika buffertar fungerar som det är tänkt. Eventuellt så måste någon summa ökas på något för att täcka upp framtida kommande kostnader. Jag tänker då främst på att våra övriga vitvaror också har några år på nacken.

Hur tänker ni när det gäller buffertar och “mindre planerade utgifter”?

2 kommentarer:

  1. Jag har 2 buffertkonton som ja månadssparar i. Det ena 1000 kr för oförutsedda utgifter. Det andra kontot 800 kr. Det kontot kallar jag för "bilkontot".

    Sen sparar jag i aktier varje månad utöver det.

    SvaraRadera
  2. Låter som ett bra upplägg. Vi har något fler konton, hus, bil, drift och barn. Detta mest för att sprida ut kostnader typ el och fjärrvärme som är betydligt dyrare på vintern än på sommaren.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails