måndag 7 juni 2010

Hur många husvagnar äger banken?

Campingsäsongen har dragit igång. Ett utmärkt sätt att koppla av och ladda batterierna tycker vi i vår familj. Visst, det kostar en del att köra runt men det känns som om man får mycket “semester per krona”.

Vi har en relativt gammal husvagn som vi köpte för några år sedan. Den är gammal, men är fräsch och fungerar bra. Gick igenom besiktningen utan problem nu i våras. Vi är glada i vår vagn och det är faktiskt rätt så skönt att den inte är ny. Man behöver liksom inte vara lika rädd om den då, särskilt inte när barnen inte är större än vad de är. Man ska givetvis vara rädd om sina saker, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.

På campingen så är det allt annat än gamla husvagnar man ser. De flesta vagnar är relativt nya och stora och med det följer ofta en relativt ny och stor bil. Detta innehas till stor del av barnfamiljer i liknande ålder som vi. Jag och min fru tjänar inte dåligt, men tycker oss inte ha råd med varken så pass nya bilar och definitivt inte så pass nya husvagnar. Detta får en att undra hur mycket av det man ser på campingen som faktiskt ägs av camparna och hur mycket som ägs av banken?

Kanske är det så att folk har pengar till att köpa dessa vagnar som kostar några hundratusen och då kan man ju fundera på vad vi har gjort för fel? Har vi amorterat för mycket på vårt hus? Har vi sparat för lite? Borde vi satsat mer på karriären än vad vi gjort för att få bättre betalda jobb? Borde vi jobbat mer och låtit barnen vara mer på dagis?

Jag misstänker att många har lånat pengar. Inget fel i det men det är inte den väg jag vill gå. Jag är övertygad om att vi inte får en bättre semester för att vi har en nyare husvagn eller finare bil. Jag tar hellre och ser att huslånen minskar och att vi lägger pengar på renovering av huset.

Vår husvagn må vara gammal, men den är vår.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

 1. Kanske dags att köpa KABE-aktier som det är som du står och säger.

  SvaraRadera
 2. Sant, så långt har jag inte tänkt själv.

  SvaraRadera
 3. Jag hade lite samma känsla när alla andra tog studielån och hade "råd" att äta på restaurang titt som tätt under studietiden.

  Undrar vad de restaurangbesöken kostade egentligen.

  / Lowrisk

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails