onsdag 18 november 2009

Förlorade dagar kommer aldrig mer igen

Andelen föräldradagar som "brinner inne" ökar enligt Aftonbladet. Från 2002 har antalet dagar som inte tas ut nästan fördubblats. Den största ökningen står papporna för. Sedan 2002 så är 60 dagar knutna till den ena föräldern, inte nödvändigtvis pappan som Aftonbladet felaktigt skriver i sin artikel även om det nog ofta blir så, och innan dess var 30 dagar knutna till den ena föräldern. Föräldradagarna har man rätt att ta ut tills barnet fyller 8 eller går ut första klass. Tyvärr är det så att vissa inte tar ut någon ledighet alls, och därför försvinner dessa dagar. Den enda som är glad är Anders Borg när han räknar pengarna. Fast jag tror inte ens han är glad utan förstår vikten av att barn får spendera tid med båda föräldrarna.
Jag får tyvärr erkänna att jag har några dagar kvar för båda våra barn, men räknar med att hinna ta ut dessa innan de försvinner.
Ändringar jag skulle vilja se:
  • Låt föräldrarna själva bestämma över vem som ska ta ut dagarna. Jag tror de flesta klarar av detta bäst själva utan att staten blandar sig i.
  • Förläng tiden man kan ta ut dagarna till 14-15 år. Även större barn behöver tid med sina föräldrar.
Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

  1. Det tycker jag låter som en kanonbra idé!
    "Även större barn behöver tid med sina föräldrar!"

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails